Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Το ρολόι που φορτίζει με… νερό!

Με ένα μόνο γέμισμα νερού της βρύσης λειτουργεί πάνω από 6 μήνες

Μια αμερικάνικη εταιρεία λανσάρει στην αγορά ρολόι το οποίο λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από… απλό νερό βρύσης.


“Αυτό το μοναδικό ρολόι είναι φτιαγμένο για να εξοικονομεί χρήματα και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του χρήστη, χρησιμοποιώντας μια ανανεώσιμη πηγή που καθιστά την ανάγκη για κανονικές μπαταρίες ιόντων λιθίου… παρελθόν”, γράφει στην ανακοίνωση της εταιρείας Bedol.

Το Bedol Wall Water Clock “φορτίζει” με ιόντα που βρίσκονται στο νερό της βρύσης. Είναι σε θέση να μετράει τον χρόνο χάρη σε δύο μεταλλικές πλάκες, οι οποίες όταν έρχονται σε επαφή με το νερό, τα θετικά και αρνητικά ιόντα παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να κρατούν τους δείκτες σε κίνηση.

Η εν λόγω κατασκευή μπορεί να λειτουργεί για έξι μήνες (πιθανόν και έως ένα χρόνο), με ένα μόνο γέμισμα νερού της βρύσης. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης, είναι να χύσει το χρησιμοποιημένο νερό και να “ξαναγεμίσει” το ρολόι. 


Η τιμή του νερού -σε σχέση με τις μπαταρίες- θα μπορούσε να θεωρηθεί αμελητέα και η παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας με αυτόν τον τρόπο, για να λειτουργήσει ένα ρολόι, δεν απαιτεί χρήση καμίας άλλης -πολύτιμης- πηγής. Αυτό θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος ενός νοικοκυριού.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips