Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Η ακολουθία των τροφίμων (video)

Έξι λεπτά χωρίς λόγια από το ντοκιμαντέρ Samsara που μας συγκλόνισαν

Εργοστάσιο με ανθρώπους ντυμένους στα ροζ. Στην αρχή μοιάζει με σουρεαλιστικό όνειρο. Στη συνέχεια εξελίσσεται σε εφιάλτη. Η παραγωγή προϊόντων κρέατος ενός εργοστασίου μέσα σε έξι λεπτά ξεδιπλώνει την αναισθησία μιας λαίμαργης κοινωνίας. Η αλυσίδα ξεκινά από τη γραμμή παραγωγής, συνεχίζει στην πλήρη κακοποίηση των ζώων, στον υπερκαταναλωτικό δυτικό πολιτισμό (οι ανεπτυγμένες χώρες καταναλώνουν 32 φορές περισσότερους πόρους από ό,τι το υπόλοιπο των 5,5 δισ. ανθρώπων του αναπτυσσόμενου κόσμου), στις αλυσίδες γρήγορου φαγητού, σε μια παχύσαρκη ανθρωπότητα που καταπίνει ασταμάτητα. 

Ένα φιλμ που μέσα σε μόλις έξι λεπτά και χωρίς ούτε μία λέξη μάς κάνει -το λιγότερο- να θέλουμε να στραφούμε στην ελεύθερη βοσκή. Ή στη χορτοφαγία.Το βίντεο είναι μέρος του ντοκιμαντέρ Samsara, σε σκηνοθεσία Ron Fricke, και γυρίστηκε σε διάστημα πέντε ετών σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 2011 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ doctv.gr

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips