Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Ringing Rocks : Τα παράξενα βράχια που… κουδουνίζουν!

Αν χτυπήσει κάποιος έναν βράχο περιμένει να ακούσει έναν γδούπο και όχι έναν ήχο κλήσης! Κι όμως τα Ringing Rocks στην Πενσυλβάνια παράγουν ένα μεταλλικό κουδούνισμα εάν έρθουν σε επαφή με κάποιο σφυρί.


Μέσα σε ένα πάρκο 128 στρεμμάτων υπάρχουν αυτές οι παράξενες πέτρες, γνωστές στους ιθαγενείς Αμερικανούς από το 1700 με την ονομασία «τα βράχια που κουδουνίζουν». Ο ήχος που παράγεται από τους βράχους είναι τόσο απροσδόκητος που κάνει τους περισσότερους να πιστεύουν ότι αυτά τα βράχια δεν είναι από πέτρα. Στην πραγματικότητα ακούγονται σαν να είναι κούφια ή μεταλλικά!


Το παράξενο αυτό φαινόμενο έχει φέρει σε αμηχανία τους επιστήμονες και τους γεωλόγους για χρόνια, ενώ αρκετά πειράματα έχουν διεξαχθεί πάνω τους. Ωστόσο ο ακριβής λόγος για τον ασυνήθιστο ήχο που παράγουν παραμένει άγνωστος και το κουδούνισμα δεν μπορεί να εξηγηθεί. 


Ο γεωλόγος Richard Faas κάνει πειράματα με κομμάτια πετρών στο εργαστήριό του από το 1965, λέγοντας ότι κάτι ιδιαίτερο στη σύνθεσή του είναι αυτό που κάνει τους βράχους να κουδουνίζουν, χωρίς να είναι ακόμα σε θέση να το προσδιορίσει. Το σίγουρο είναι ότι πλήθος κόσμου καταφθάνει εδώ κρατώντας… σφυριά προκειμένου να ακούσει τα κουδουνίσματα των βράχων! Στο ακόλουθο βίντεο, το ασυνήθιστο φαινόμενο.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips