Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Πτυσσόμενη φουτουριστική τουαλέτα εξοικονομεί νερό και χώρο
Οι τουαλέτες είναι από τις περισσότερο υδροβόρες εγκαταστάσεις σε ένα νοικοκυριό. Ορισμένα παλιά καζανάκια καταναλώνουν έως 25 λίτρα νερού ανά χρήση.

Μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορες ιδέες για αποδοτικότερες και περιβαλλοντικά φιλικότερες τουαλέτες: τουαλέτες που παράγουν ενέργεια από περιττώματα,τουαλέτες-κομποστοποιητές, ακόμα και τουαλέτες που καταργούν το χαρτί υγείας.

Παρόλα αυτά η πτυσσόμενη τουαλέτα εξοικονόμησης νερού που σχεδίασαν δύο φοιτητές του βρετανικού Πανεπιστημίου του Χάντεσφιλντ, οι Γκάρεθ Χάμφρις και Έλιοτ Γουάιτλι, ενσωματώνει ορισμένες ιδέες για την εικόνα που μπορεί να έχει το μπάνιο του μέλλοντος.

Οι σχεδιαστές υποστηρίζουν ότι η τουαλέτα τους που φέρει την ονομασία Iota θα καταναλώνει 50% λιγότερο νερό. Πώς; Όταν κλείνει, 2,5 λίτρα νερού που βρίσκονται στον πάτο χρησιμοποιούνται για να καθαρίσουν τα περιττώματα (βλ. photos).

Πρόκειται για ένα έξυπνο σχέδιο που καταλαμβάνει ένα μόνο κλάσμα του χώρου μιας συμβατικής τουαλέτας.

Ωστόσο προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα: θα είναι εύκολος ο καθαρισμός της; Είναι κατάλληλη για πολύ “ογκώδεις” ανθρώπους; Ο μηχανισμός θα ανταπεξέλθει στη χρόνια χρήση;

Σε κάθε περίπτωση, η τουαλέτα Iota αποτελεί μια ενδιαφέρουσα λύση εξοικονόμησης νερού και χώρου στο μπάνιο.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο Designboom.


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips