Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλεκτρικό δίκυκλο από κάνναβη αλλάζει τις μετακινήσεις (video)

Ένα σκούτερ φτιαγμένο από φυσικά υλικά και συγκριμένα μαριχουάνα ανέπτυξε η νεοσύστατη εταιρεία Van.eko, με έδρα την Ολλανδία.
Το πρωτότυπο ονομάζεται Be.e, είναι πλήρως ηλεκτρικό και μπορεί να διανύσει αποστάσεις μέχρι και 80 χιλιόμετρα με ταχύτητα ως 25χλμ/ώρα, κάτι που το καθιστά ιδανικό για τις μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης.Ο ιδρυτής της Van.eko, Vaniek Colenbrander, σχεδίασε το σκούτερ από κάνναβη το 2007 για τη διπλωματική του εργασία στο πανεπιστήμιο και σήμερα είδε το όνειρό του να πραγματοποιείται αναπτύσσοντας το πρωτότυπο μοντέλο, ενώ αναζητά περαιτέρω χρηματοδότηση με στόχο τη μαζική παραγωγή.

Το «πράσινο» σκούτερ κατασκευάζεται από βιώσιμα υλικά και συγκεκριμένα από ίνες κάνναβης και βιο-ρητίνες, που αντικαθιστούν το ατσάλι, τα υαλονήματα και τα ανθρακονήματα.

Η διείσδυση του πρωτότυπου σκούτερ στην αγορά του Άμστερνταμ, που κατακλύζεται από ποδήλατα, ενδεχομένως να είναι δύσκολη, ωστόσο ο ιδρυτής της Van.eko πιστεύει ότι ο συνδυασμός φυσικών υλικών και ηλεκτρικής ενέργειας θα βρει μεγάλη ανταπόκριση για βιώσιμες μετακινήσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

πηγή: econews.gr

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips