Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Ετσι Εισβάλει Ο Ιός Στα Κύτταρα (Βίντεο)

Αυτό δεν είναι καρτούν ή κάποια περίεργη μορφή μοντέρνας τέχνης. Είναι, αυτό που είδαν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τέξας όταν κατάφεραν να παρατηρήσουν ένα ιό καθώς εισέβαλε σε ένα κύτταρο.Στην εικόνα , μπορείτε να δείτε έναν ιό Τ7 (κόκκινο) να χώνετε σε ένα βακτήριο E.coli (πράσινο). Οι έξι κίτρινες λωρίδες είναι υποτυπώδη πόδια, που επιτρέπουν στον ιό να συρθεί πάνω στο κύτταρο για να βρει ένα αδύναμο σημείο για να τον μολύνει.Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες παρατηρούν έναν ιό να εισχωρεί την ουρά του σε ένα κύτταρο για να το μολύνει. Πιστεύεται πως η διαδικασία επιτρέπει την μόλυνση του κυττάρου απευθείας στο DNA του.

Μπορείτε να δείτε την ψηφιακή αναπαράσταση της διαδικασίας στο παρακάτω βίντεο. Το πιο περίεργο από όλα όμως είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στο σώμα μας.

dailytech.gr
Πηγή: gizmodo

Σχετικά:
http://www.sciencemag.org/content/suppl/2013/01/09/science.1231887.DC1/Hu.SM.pdf
http://www.utexas.edu/know/2013/01/16/virus-caught-infecting-cell/

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips