Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Καθαρισμός νερού με αλάτι

Σε πολλές περιοχές του κόσμου, το πρόβλημα του πόσιμου νερού είναι ζωτικής σημασίας.

Παρά τις προσπάθειες αναβάθμισης των υποδομών διαχείρισης υδάτων, ορισμένες φορές οι απλούστερες λύσεις είναι οι βέλτιστες και οι οικονομικότερες.

Μια τέτοια προσπάθεια κάνει και η WaterStep, μια ΜΚΟ στο κάλεσμα της οποία ανταποκρίθηκαν δύο μηχανικοί της GE, οι Στηβ Φρέλικερ και Σαμ Ντι Πλεσίς μαζί με εθελοντές, για να προωθήσουν από κοινού ένα σύστημα επεξεργασίας και καθαρισμού του νερού που αναπτύχθηκε σε ένα γκαράζ.Το σύστημα είναι απλό και μπορεί να διαχειριστεί μεγάλες ποσότητες νερού: ηλεκτρόλυση με επιτραπέζιο αλάτι και ηλεκτρισμό από την μπαταρία ενός αυτοκινήτου παράγει αέριο χλώριο που σκοτώνει τα βακτήρια στο νερό.

Η συσκευή αποτελείται από δύο πλαστικούς κυλίνδρους διαμέτρου 25 εκατοστών με δύο σωλήνες στην κορυφή. Απομακρύνει το χλώριο από το αλατόνερο με τη μέθοδο της ηλεκτρόλυσης, λαμβάνοντας ηλεκτρικό ρεύμα από την μπαταρία του αυτοκινήτου. Το χλώριο ανεβαίνει στην επιφάνεια, όπου συλλέγεται και αναμειγνύεται με το ακάθαρτο νερό για να σκοτώσει μικρόβια και βακτήρια. Το νερό είναι πόσιμο δύο ώρες μετά τη χλωρίωση.

Η συσκευή ακούει στο όνομα WaterStep M-100 Chlorinator και μπορεί να καθαρίσει 38.000 λίτρα νερού κάθε μέρα (ποσότητα αρκετή για 10.000 ανθρώπους).

Πλέον η ομάδα εργάζεται για τη μείωση των ενεργειακών αναγκών της συσκευής ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με ένα φωτοβολταϊκό πάνελ ή μια μικρότερη μπαταρία.

H WaterStep προσπαθεί να εξασφαλίσει πόσιμο νερό σε κοινότητες από 26 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips