Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Το σπίτι με τα πετάλια

Οι σχεδιαστές στην Κίνα, η οποία έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο κατοίκους, έχουν καταλήξει σε μια πρωτότυπη λύση διαμονής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αξιοπρεπώς το πρόβλημα της κατοικίας που είναι πλέον δυσεύρετο «αγαθό» στις μεγαλουπόλεις του κόσμου.

Το απίθανο κινητό σπίτι που ονομάζεται Tricycle House αναμένεται να κάνει θραύση κυρίως ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν μπορούν να διαθέσουν μεγάλα ποσά για μια κατοικία. Είναι εξοπλισμένο με μια ενσωματωμένη δεξαμενή νερού, κρεβάτι, τραπέζι, μπανιέρα, εγκαταστάσεις κουζίνας και μια σόμπα, κι όλα αυτά στο πίσω μέρος ενός ποδηλάτου, μέσα σε μια πρωτοποριακή ελαφριά κατασκευή.

Το κρεβάτι μετατρέπεται σε τραπέζι ή πάγκο (και το αντίστροφο), προσφέροντας ικανοποιητική ευελιξία στους χρήστες ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η κατασκευή είναι φτιαγμένη από διαφανές πλαστικό που επιτρέπει στο φυσικό φως να μπει στο εσωτερικό του «σπιτιού» κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά και το βράδυ να φωτίζεται ο χώρος από τα φώτα του δρόμου.

Η ιδέα εντυπωσίασε στην έκθεση κατοικίας όπου παρουσιάστηκε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου (2012), ενώ η εταιρεία κατασκευής δέχθηκε πολλά θετικά σχόλια, αλλά και πολλές παραγγελίες. Η αλήθεια είναι ότι μετακίνηση και διαμονή συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο, σε μια πόλη που όχι μόνο οι κατοικίες είναι… όνειρο απατηλό για τους περισσότερους, αλλά και η στάθμευση σκέτο βάσανο!Μόνο μην αρχίσει να φυσάει..Πηγή: perierga.gr

Ας ελπίσουμε στην επόμενη έκδοση να μπει και η θέση του οδηγού μέσα ώστε να μεγαλώσουν οι χώροι και να μην βρέχεται..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips