Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Τα έμβρυα ακούν και μαθαίνουν

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το έμβρυο όχι μόνο ακούει τη μητέρα του αλλά μπορεί ενδεχομένως και να την καταλάβει, ενώ ήδη μαθαίνει τη γλώσσα από αυτήν.


Η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι τα μωρά αρχίζουν να απορροφούν τη γλώσσα όταν είναι στη μήτρα τις τελευταίες 10 εβδομάδες της κύησης-νωρίτερα από ότι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες.Τα νεογνά μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της μητρικής γλώσσας της μητέρας και ξένων γλωσσών λίγες ώρες μετά τη γέννηση.

Η ερευνήτρια, Patricia K. Kuhl, του University of Washington στο Σηάτλ, δήλωσε ότι το κύριο μήνυμα για τις νέες μητέρες είναι ότι τα μωρά τους ακούν, μαθαίνουν και θυμούνται κατά τα τελευταία στάδια εγκυμοσύνης. Ο εγκέφαλός τους δεν περιμένει τον τοκετό για να αρχίσει η απορρόφηση των πληροφοριών.

Η Kuhl χρησιμοποίησε πιπίλα υψηλής τεχνολογίας που ήταν συνδεμένη με υπολογιστή που μετρούσε τις αντιδράσεις παιδιών από την Τακόμα και τη Στοκχόλμη, σε ήχους. Η έρευνα περιέλαβε 80 νεογνά 30 ωρών κατά μέσον όρο που άκουσαν ήχους φωνηέντων στη μητρική και ξένη γλώσσα, ενώ πιπιλούσαν την πιπίλα.

Τα φωνήεντα είναι οι δυνατότερες μονάδες στο λόγο. Ο αριθμός των φορών που πιπιλούν την πιπίλα δείχνει ποια φωνήεντα ελκύουν την προσοχή τους. Τα μωρά πιπιλούσαν περισσότερο στις ξένες γλώσσες παρά στη μητρική τους στις 2 χώρες, έδειξε η έρευνα.

Η φωνή της μητέρας μπορεί να ακουστεί επειδή ενισχύεται από το σώμα της, δήλωσε η Kuhl και πρόσθεσε ότι η φωνή του πατέρα δεν μπορεί να ακουστεί στη μήτρα. Η εξοικείωση με τη φωνή της μητέρας γίνεται φυσικά καθώς αυτή μιλά, δήλωσε.

Η ερευνήτρια Christine Moon, του Pacific Lutheran University στην Tacoma, δήλωσε ότι οι έγκυες θα πρέπει να έχουν την πεποίθηση ότι το έμβρυο βγάζει νόημα από τους ήχους που δίνει στο παιδί τους. Με αυτό τον τρόπο προσεγγίζουν τη γλώσσα. Ο ήχος της φωνής της μητέρας συνδέεται επίσης με την κίνηση. Η μητέρα κινείται όταν μιλά όπως και το διάφραγμα και πιστεύει ότι αυτό το ζεύγος μπορεί να είναι χρήσιμο και να βοηθά να γίνεται ο ήχος πιο εμφανής.


ΠΗΓΗ:iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips