Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Τα κακά νέα μας παχαίνουν

Τα άσχημα συναισθήματα αυξάνουν 40% την κατανάλωση τροφής

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε πως, όταν οι άνθρωποι περιμένουν να ακούσουν δυσάρεστες ειδήσεις ή να αντιμετωπίσουν άσχημες καταστάσεις, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αναζητήσουν προς κατανάλωση, τρόφιμα με πολλές θερμίδες.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να οφείλεται σε ένα είδος «βασικού ενστίκτου», όπου οι τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας, προσφέρουν ένα είδος ασφάλειας!

Σε περιόδους ή στιγμές άσχημης ψυχολογικής κατάστασης, πολλοί άνθρωποι κατακλύζονται από σκέψεις όπως «ζήσε για το σήμερα» κλπ, με αποτέλεσμα να τρώνε σχεδόν 40% περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν ανάλογα συναισθήματα, παρατηρήθηκε στη μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.


Ο καθηγητής Juliano Laran επεσήμανε ότι, η έρευνα αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άσχημες ειδήσεις έχουν συνεχή ροή και δείχνουν να μην έχουν τελειωμό.

«Τώρα που γνωρίζουμε ότι αυτό το είδος των μηνυμάτων προκαλεί στους ανθρώπους την ανάγκη να αναζητούν περισσότερες θερμίδες από ένα είδος ενστίκτου επιβίωσης, θα ήταν φρόνιμο για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, να πάψουν να παρακολουθούν για αυτό το διάστημα τις εξελίξεις των ειδήσεων», καταλήγει.

Εκ παραλλήλου με τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι, δεν είναι η γεύση της τροφής που κατά κύριο λόγο ωθεί τους ανθρώπους να φάνε, αλλά κυρίως οι θερμίδες που αυτό αποδίδει.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips