Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Μια φανταστική επανάσταση του ... πεντάλ

Τι συμβαίνει όταν απέναντι στην ανάγκη και στην ανέχεια αντιπαρατίθεται η επινοητικότητα και η εφευρετικότητα;
Τι συμβαίνει όταν η αγνή και καθαρή επιθυμία για προσφορά γίνεται το πρότυπο λειτουργίας της ανθρώπινης κοινότητας;
Πως η αλληλοβοήθεια και η αμοιβαία υποστήριξη και αλληλεγγύη μπορούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο;
Οι απαντήσεις στο μαγευτικό ταινιάκι που μας ταξιδεύει σε έναν άλλο νοσταλγικό κόσμο του χθες, τότε που όλα είχαν μια αθωότητα και μια αγνότητα.


Σε έναν ολοζώντανο κόσμο με έντονα ζωηρά χρώματα, όπου η χαρά της δημιουργίας και το αίσθημα της πληρότητας είναι στα πρόσωπα και στα βλέμματα των ανθρώπων.

Σε έναν κόσμο φτωχό σε υλικά και τεχνολογία αλλά βαθύπλουτο σε αίσθηση της αλληλεγγύης και της κοινότητας, βαθύπλουτο σε συναίσθημα και σε γαλήνια απλότητα, συνεργατικότητα, και στο μεράκι για την αληθινή εργασία – αυτή που πηγάζει από τον διάλογο του ανθρώπου με τη φύση και οδηγεί στην επινόηση των εργαλείων της δημιουργικότητας που την σέβονται και συνεργάζονται μαζί της. Μια γόνιμη διαδικασία μας κάνει ολοένα πιο δημιουργικούς, και βοηθά στην επίτευξη του ευγενούς στόχου για αειφορία, αρμονία, και συνύπαρξη με το οικοσύστημα.


Πενία τέχνας κατεργάζεται αλλά και ... ποδηλατομηχανές (Bicimáquinas)

Το 1997, στο San Andrés Itzapa στη Γουατεμάλα, η Ένωση Μάγια Πεντάλ (Maya PedalAssociation) άρχισε την ανακύκλωση παλιών ποδηλάτων σε ποδηλατομηχανές (Bicimáquinas).

Τα Bicimáquinas είναι κινούμενα από πεντάλ μπλέντερ, πλυντήρια ρούχων και αλωνιστικές μηχανές, που εξαλείφουν την ανάγκη για καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Και επίσης αντλίες, οι οποίες είναι σε θέση να εξάγουν 30 λίτρα νερού ανά λεπτό από γεωτρήσεις 30 μέτρων (οι ηλεκτρικές αντλίες φτάνουν μόλις στα 12 μέτρα).

Η ιδέα γι αυτά τα ευφυή κατασκευάσματα προέκυψε από την επιθυμία να βοηθηθούν οι αγροτικές οικογένειες της κοινότητας του San Andrés. Ο λόγος που οδήγησε στην εμφάνιση της Μάγια Πεντάλ ήταν το κόστος και η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων στο χωριό.

Οι Carlos και Cesar, οι δημιουργοί της Μάγια Πεντάλ, έχουν πετύχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα: ένα αξιόλογο έργο που δεν ρυπαίνει και είναι εξαιρετικά γοητευτικό ώστε να προσελκύει εθελοντές από όλο τον κόσμο οι οποίοι χτίζουν μια φανταστική επανάσταση του πεντάλ!


Περισσότερες πληροφορίες: http://www.mayapedal.org/

Αρχική

1 σχόλιο:

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips