Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Οι Ιππείς Της Πύλου (ολόκληρη η ταινία)

Ο Τηλέμαχος είναι ηθοποιός και θεατρικός παραγωγός. Παρά το ένδοξο παρελθόν, το παρόν του είναι θεοσκότεινο αφού χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά, με το άγχος να τον τρελαίνει. 
Έτσι, στα 50 του, φορτώνει κρυφά τα τελευταία του υπάρχοντα, τα σκηνικά απ’το θέατρο και πάει στο Πολύπυλο, ένα κάστρο στα ορεινά της Πύλου. 
Εκεί ζουν δυο αδέρφια μέσα στη τρέλα και μονίμως μαλωμένα, απομονωμένοι στο κάστρο εκτρέφοντας άλογα. 
Ο Τηλέμαχος δυσκολεύεται να προσαρμοστεί αλλά δεν υπάρχει τίποτα που δε βελτιώνεται με ένα από τα τσιγαριλίκια του Μπάμπη του Φου!


Ο θάνατος της "ΜΙΖΑ ΒΑΝΚ" μια από τις πολλές καταπληκτικές σκηνές της ταινίας
Και επειδή "Δικαίωμα στη μαλακία έχουμε όλοι, υποχρέωση κανείς" (σύνθημα στον τοίχο του Πολύπυλου) διαλέγει ένα από τα άλογα, τη Δημοκρατία, και κινά να γυρίσει τη περιοχή και να βρει τα αλώνια, τα αρχαία μάρμαρα.
Στη πορεία του ανακαλύπτει τις ομορφιές αλλά και τους ανθρώπους της περιοχής, τον Άγιο Κανένα, έναν τρελό που τριγυρνάει με έναν τεράστιο σταυρό και την Χάιδω, τη σεξομανή χήρα που θα κάνει τα πάντα για να τον ρίξει στο κρεβάτι.
Η Βάνα Μπάρμπα -μυλωνού Χάιδω- προσπαθεί να βιάση τον Καλογερόπουλο μέσα στον πέτρινο μύλο της...
γ@μα τ΄ αλεύρι μάνα μου (ατάκα της ταινίας)
Τέλος βρίσκει και τους Ιππείς, μια παρέα οικολόγων ακτιβιστών, ανάμεσά τους και τη Δημοκρατία, τη νεαρή κόρη ενός από τα αδέρφια, που του παίρνει τα μυαλά.
Ιουλία Καλογρίδη -Η Δημοκρατία-
Πραγματικότητα ή φαντασία, σουρεαλισμός ή αλληγορία, όλη η ταινία μοιάζει γραμμένη υπό την επήρεια του ίδιου χόρτου που παρακολουθούμε να καπνίζει ο ηθοποιός καθ’όλη τη διάρκεια της.Περισσότερα myfilm.gr
Περισσότερες φωτογραφίες xenitaze.com

Από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει τα τελευταία χρόνια και αλήθεια είναι ότι θα την απολαύσεις περισσότερο αν σε πιάνουν τα ντουμάνια του Μπάμπη του ΦΟΥ..

Αρχική

2 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι κάθε φορά που θα τη βλέπω θα ανακαλύπτω και ένα καινούριο νόημα!!!
    Ταινιάρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips