Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Εκπληκτικός μάγειρας και χειριστής της φωτιάς, ή απλώς ένας πανέξυπνος xιμπατζής;

Μαζεύει ξύλα και καρπούς από το δάσος, ανάβει φωτιά, παίρνει το τηγάνι και τα λοιπά σκεύη και στρώνεται στη διαδικασία της μαγειρικής. Το υπέροχο της υπόθεσης όμως είναι ότι δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για χιμπατζή. Χωρίς όμως κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι υπάρχει και μεγάλη διαφορά τελικά.
Με μια ιδιαίτερη αγάπη για το μπάρμπεκιου, ο Kanzi αποκαλύπτει όχι μόνο την βαθιά ευφυΐα του, αλλά και την ομοιότητά του με το ανθρώπινο είδος.

Παρόλο που αρκετοί χιμπατζήδες έχουν χρησιμοποιήσει κλαδιά και φύλλα ως εργαλεία μαγειρικής, κανένας τους δεν έχει δείξει τέτοια επιδεξιότητα στο μαγείρεμα.

Ο 31χρονος Kanzi (το όνομά του στα Σουαχίλι σημαίνει θησαυρός) ανήκει στο είδος Bonobo , των οποίων το DNA είναι κατά 98 με 99% παρόμοιο με το ανθρώπινο. Υπό την προστασία του Dr Sue Savage-Rumbaugh, ενός από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο για την συμπεριφορά των πιθήκων, ο ξεχωριστός αυτός χιμπατζής έχει αναπτύξει ιδιαίτερες δεξιότητες. Όπως αποκαλύπτουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Dailymail, ο Kanzi, μετά από μερική εκπαίδευση, θυμίζει έναν προσεκτικό μάγειρα.



Μάλιστα, ο πανέξυπνος χιμπατζής έχει μάθει να χρησιμοποιεί ειδικά διαμορφωμένα πληκτρολόγια και έτσι καταφέρνει- μέσω 500 διαφορετικών λέξεων- να συνομιλεί με τον Dr Sue Savage-Rumbaugh, ενώ μπορεί να καταλάβει 3000 λέξεις.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους








Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips