Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Μεταλλική σφαίρα έπεσε από το διάστημα!

Μια μεταλλική σφαίρα βάρους έξι κιλών έπεσε από τον ουρανό και προσγειώθηκε στη βορειοανατολική Ναμίμπια. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών Σήμανσης (National Forensic Science Institute - NFCI), το οποίο διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Η μεταλλική σφαίρα φαίνεται να αποτελείται από δύο μέρη κολλημένα μεταξύ τους. Βρέθηκε 18 μέτρα μακριά από το σημείο όπου προσγειώθηκε και στο οποίο έχει ανοίξει τρύπα στη γη (βάθους 33 εκατοστών και πλάτους 3,8 μέτρων).


Ο εκπρόσωπος του NFCI, Paul Ludik, απέρριψε κατηγορηματικά την περίπτωση το αντικείμενο να προέρχεται από κάποιον άλλο πλανήτη, σημειώνοντας ότι το μεταλλικό κράμα από το οποίο είναι κατασκευασμένο, χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική.
Η σφαίρα δεν φέρει επάνω κανένα σημάδι ή κάποιου είδους διακριτικό. Έχει περιφέρεια 110 εκατοστών και έβγαλε έναν δυνατό ήχο σαν έκρηξη όταν προσγειώθηκε, στα τέλη Νοεμβρίου, στην περιοχή Ομουσάτι.

Μέχρι στιγμής καμία διαστημική υπηρεσία δεν έχει διεκδικήσει το αντικείμενο που φυλάσσεται από τις αστυνομικές αρχές.

Ο διευθυντής ασφάλειας της Αστυνομίας, Vilho Hifindaka, έσπευσε να τονίσει πως η σφαίρα δεν είναι επικίνδυνη. «Δεν είναι εκρηκτικός μηχανισμός, είναι μάλλον κούφια, αλλά θέλαμε να το διαπιστώσουμε» δήλωσε. «Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα της ανάλυσής μας προτού δώσουμε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες», πρόσθεσε ο Ludik.

Πάντως σύμφωνα με την National Post οι αρχές της χώρας έκαναν μια γρήγορη αναζήτηση στο Internet και διαπίστωσαν ότι παρόμοιες σφαίρες έχουν πέσει σε Αφρική, Αυστραλία και Λατινική Αμερική...Μάλλον πρόκειται για δεξαμενή 39 λίτρων υδραζίνης που έπεσε από ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος σύμφωνα με τη dailymail.co.uk και είναι ένα από τα πολλά διαστημικά σκουπίδια που πέφτουν κατά καιρούς.Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips