Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Οι μη-Έλληνες αριστεύουν στα αρχαία ελληνικά...

Τα αρχαία ελληνικά εξακολουθούν να διδάσκονται σε ορισμένα αυστραλιανά λύκεια. Μόνο που λίγοι είναι οι μαθητές που επιλέγουν το συγκεκριμένο μάθημα και ελάχιστοι οι ελληνικής καταγωγής. Και κάθε χρόνο, κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις (VCE) στη Βικτώρια, στο συγκεκριμένο μάθημα, αριστεύουν αποκλειστικά οι... μη-ελληνικής καταγωγής μαθητές. Φέτος πρώτος στη βαθμολογία ήρθε ο (κινέζικης) καταγωγής Cheung Andrian από το κρατικό σχολείο Balwyn High School και δεύτερος ο Farley Simon από το ιδιωτικό Xavier College Kew.

Στο μεταξύ σε χαμηλό επίπεδο παρέμεινε και φέτος ο αριθμός των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις, που διαγωνίστηκαν στα Νέα Ελληνικά.
Σύμφωνα με στοιχεία, που εξασφάλισε ο «Νέος Κόσμος» από την υπηρεσία Victorian Curriculum and Assessment Authority, φέτος διαγωνίστηκαν στα Ελληνικά 246 μαθητές και μαθήτριες, χαμηλός αριθμός σε σχέση με το σύνολο των Ελληνόπουλων που πήραν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Ομογενείς εκπαιδευτικοί σχολιάζουν, ότι και φέτος οι αριθμοί ακολούθησαν τη φθίνουσα πορεία των προηγούμενων χρόνων, που εγείρει σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ελληνικών Σπουδών...


Από το trelokouneli.gr
Περισσότερα: neoskosmos.com 

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips