Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Οδοιπορικό γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα. Νεροτριβές - Νερόμυλοι (βίντεο)

Στην προ βιομηχανική περίοδο στην Ελλάδα, οι νεροτριβές και οι νερόμυλοι αποτελούσαν τις πιο συνήθης υδροκίνητες εγκαταστάσεις.
Οι νεροτριβές ήταν υπαίθριες ή στεγασμένες και Χρησίμευαν για το πλύσιμο των ρούχων και την επεξεργασία των μάλλινων υφαντών στο στάδιο κατασκευής τους. (Για να αφρατέψουν)


Συνέβαλαν σημαντικά στην καθημερινή οικονομική και κοινωνική ζωή καθώς παράλληλα με το πλύσιμο των ρούχων ήταν κι ένας χώρος συνεύρεσης κυρίως των γυναικών.
Ακόμα και στη σημερινή εποχή πολλοί άνθρωποι ακολουθούν των παραδοσιακό τρόπο πλυσίματος των ρούχων τους. Οι νεροτριβές του παρελθόντος ξαναγεννιούνται και γίνονται τα βιολογικά πλυντήρια του σήμερα.

Στο βίντεο θα δείτε τη νεροτριβή της Αγίας Σοφίας, που λειτουργεί με τον παραδοσιακό τρόπο, τις νεροτριβές και τους νερόμυλους στην Κάτω Μυρτιά του Βασίλη Κωνσταντόπουλου η οποία λειτουργεί επίσης με τον παραδοσιακό τρόπο από το 1771, χρησιμοποιώντας τα νερά των καταρρακτών του Διχαλορέματος που έρχονται από τον βράχο της Ελεούσας καθώς επίσης και μια σύγχρονη νεροτριβή του Δημήτρη Σκαρναβή στο κάτω Κεράσοβο, η οποία λειτουργεί με νερό από γεώτρηση.
Απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι με πολύ πράσινο και τρεχούμενα νερά στο οδοιπορικό του zouzounews γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα.Κι ένα ωραίο αφιέρωμα στην ιστορία της μπουγάδας από το Έλλη, να ένα μήλο.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips