Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Ετυμολογικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας

Το λεξικό του Σταύρου Βασδέκη είναι πολύτιμο εργαλείο για την προέλευση της κάθε λέξης που χρησιμοποιούμε σήμερα και ανατρέπει πολλούς Ινδοευρωπαϊκούς και Φοινικικούς μύθους.

Η συγγραφή του ετυμολογικού αυτού λεξικού βασίστηκε σ' ένα κυρίως δόγμα. Το δόγμα αυτό υποστηρίζει ότι η ελληνική γλώσσα δεν δόθηκε στους ανθρώπους της από κάποιον θεό ή άνθρωπο ή μέγα νομοθέτη ή εξωγήινο, αλλά είναι γέννημα θρέμμα των ανθρώπων που έζησαν στον συγκεκριμένο τόπο, οι οποίοι επί εκατομμύρια χρόνια την διαμόρφωσαν, ζυμώνοντας και πλάθοντας τους φθόγγους, τους οποίους εκφωνούσαν οι ίδιοι λόγω αισθημάτων ή συναισθημάτων τους, με τους ήχους που άκουγαν από τα στοιχεία της φύσης, τα ζώα και τα εργαλεία τους.
http://www.scribd.com/fullscreen/62565123?access_key=key-18fdixvjeg08cp5dccgb
Βασδέκης Ετυμολογικό λεξικό
Ως ακροτελεύτια παράγραφος του άρθρου υπάρχει η ακόλουθη υποσημείωση που αναδεικνύει το ύφος, το ήθος και την ευφυία του: Επιτρέπεται η αναδημοσίευση όλων των άρθρων δίχως την άδεια του συγγραφέα και χωρίς αναφορά στην πηγή.

Μπράβο του!
Σταύρος Βασδέκης Μαυροκορδάτου 31 Σέρρες 62100 Τηλ. 2321052462

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips