Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Η τρόικα σπρώχνει την Ελλάδα σε κατάσταση κινεζοποίησης

Νέες μειώσεις στους μισθούς ζήτησε ευθέως από την κυβέρνηση η τρόικα!

Η επιτροπή ζητά μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εδώ και καιρό, προκειμένου όπως λέει, να υπάρξει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας στη χώρα μας, αγγίζοντας τα αντίστοιχα ποσοστά των ευρωπαίων εταίρων μας!Η τρόικα πήγε χθες στο Υπουργείο Εργασίας όπου και ζήτησε την «παράκαμψη» των κλαδικών συμβάσεων ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και η χορήγηση μικρότερων αμοιβών.

Οι ελεγκτές τόνισαν ότι από τις 17 Δεκεμβρίου 2010 έχουν υπογραφεί μόνο 10 επιχειρησιακές συμβάσεις και ζήτησαν από την κυβέρνηση εναλλακτικά σενάρια που θα προβλέπουν μείωση των αποδοχών.

Αυτό που προσπαθούν να κάνουν για μια ακόμα φορά, είναι η εσωτερική υποτίμηση της οικονομίας (αφού δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το ευρώ) για τρίτη φορά. Οι δυο προηγούμενες δεν τους βγήκαν και αντί να κάτσουν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους, επιζητούν τις ίδιες λανθασμένες λύσεις οδηγώντας την ανεργία σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Δεν πείστηκαν ούτε όταν ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης τους είπε ότι οι μισθοί έχουν ήδη μειωθεί κατά 9%!

Ήρθαμε σε επαφή με οικονομολόγους, καθηγητές και αναλυτές προκειμένου να μας εξηγήσουν πως γίνεται κυβέρνηση και τρόικα να μην βλέπουν το λάθος (βγάλαμε από την κουβέντα το ενδεχόμενο του καλοστημένου σχεδίου διάλυσης της οικονομίας και της μεσαίας τάξης).

Η απάντησή τους; Τους τεχνοκράτες τους ενδιαφέρουν τα νούμερα και τα οικονομικά στοιχεία. Η κοινωνική συνοχή έρχεται δεύτερη.Δεν τους νοιάζει το κόστος και η ποιότητα ζωής που αφήνουν πίσω τους, οδεύοντας προς την έδρα τους στην Ε.Ε. με αρχικό μισθό 2.500 ευρώ, αλλά το πώς θα διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Να δούμε όταν ξεσηκωθεί ο κόσμος και τους πάρει στο κυνήγι, αν θα τους ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή!
http://kostasxan.blogspot.comΚαι μια και μιλάμε για Κινεζοποίηση...

Ο 27χρονος Zhang Chuanqiu από την Κίνα προσπαθεί να μαζέψει τα 1.000 περίπου δολάρια που χρειάζονται για την λεπτή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της αλυσίδας που έχει «αφομοιωθεί» από το χέρι του.
Ο άτυχος νεαρός, κρίθηκε από το κινεζικό καθεστώς ένοχος γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει το δάνειο που είχε πάρει για να χτίσει το σπίτι του και φυλακίστηκε το 2005 στην επαρχία Χουνάν στη νότια Κίνα.


Η κατάσταση στην φυλακή και οι συνθήκες κράτησής του δεν χρειάζονται περιγραφή. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Χρόνια ολόκληρα ήταν δεμένος με μια χοντρή αλυσίδα που με το πέρασμα του χρόνου έγινε ένα με το χέρι του. Οι σοκαρισμένοι γιατροί θα κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν το χέρι του 27χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips