Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Πλωτή πόλη, με δική της κυβέρνηση!

Σε πλωτή πόλη, με δική της κυβέρνηση, επενδύει ο δισεκατομμυριούχος Mr PayPal. Στα ανοιχτά των ακτών του Σαν Φρανσίσκο το Ινστιτούτο Seasteading ετοιμάζεται να κατασκευάσει, με τις «ευλογίες» και τα λεφτά του Πίτερ Θίελ, ιδρυτή της γνωστής εταιρείας online μεταφοράς χρημάτων, μια πόλη διακοσίων εβδομήντα κατοίκων πάνω σε εξέδρα.


Η πλωτή πόλη δεν θα υπόκειται στη δικαιοδοσία καμίας κυβέρνησης, αλλά οι κάτοικοί της θα διαλέξουν μόνοι τους τον ηγέτη τους. Ετσι, στην αποικία της πλατφόρμας όλα θα ξεκινήσουν από το μηδέν.

Οι εμπνευστές της εν λόγω ιδέας πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο η έννοια «κυβέρνηση» θα αλλάξει ριζικά. Ο γνωστός 44χρονος επιχειρηματίας είχε δηλώσει το 2008, όταν έδωσε τα πρώτα χρήματα για το πρότζεκτ, ότι δεκαετίες μετά οι άνθρωποι θα καταλάβουν το εγχείρημά του και τα οφέλη του. Η πίστη του σε αυτά τα οφέλη είναι που τον έχουν κάνει να έχει επενδύσει στο ινστιτούτο, μέχρι στιγμής, περισσότερα από 1,25 εκατ. δολάρια!


Στο μέλλον, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, ενδέχεται κι άλλες παρόμοιες πόλεις να φτιαχτούν σε άλλα σημεία του κόσμου.

«Οι μεγάλες ιδέες ξεκινούν ως περίεργες ιδέες» δήλωσε ο Πάτρι Φρίντμαν, ο πρώην μηχανικός της Google που συμμετέχει στην κατασκευή της πλωτής πόλης, απαντώντας έτσι στη δυσπιστία κάποιων που ισχυρίζονται ότι η ιδέα της πλωτής πόλης δεν είναι εφικτή.

Οι εγκαταστάσεις πάντως, λένε οι δημιουργοί τους, θα είναι έτοιμες σε περίπου εφτά χρόνια.


ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΚΟΥΡΑ   
espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips