Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη!

Είναι από τα πλέον γνωστά ζώα και κάποια ιδιαίτερα αγαπητά στον άνθρωπο. 
Οι επιστήμονες παρακολουθώντας τη συμπεριφορά και την ανάπτυξή τους κατέγραψαν το δείκτη νοημοσύνης και τις ξεχωριστές ικανότητες που έχει το καθένα.
 Ακολουθούν τα εξυπνότερα ζώα της Γης…

Γουρούνια

Τα γουρούνια είναι ίσως τα εξυπνότερα και καθαρότερα «κατοικίδια» και αν τα βλέπουμε να κυλιούνται στην λάσπη είναι για να δροσίζονται λόγω της έλλειψης ιδρωτοποιών αδένων. Ένα σημάδι της εξυπνάδας τους προέρχεται από ένα πείραμα την δεκαετία του 90, όπου ορισμένα γουρούνια εκπαιδεύτηκαν να μετακινήσουν με την μουσούδα τους ένα δρομέα σε μία οθόνη, χρησιμοποιώντας τον δρομέα για να ξεχωρίσουν σχήματα τα οποία γνώριζαν.
Ελέφαντες
Τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη! (5)Ο ελέφαντας κρύβει ταλέντα και ευαισθησίες που δεν φαντάζεστε. Είναι ένα από τα ζώα που εκφράζονται καλλιτεχνικά, όπως έχει παρατηρηθεί οι ελέφαντες μπορούν να ζωγραφίσουν πίνακες και να παίξουν μουσική.
Η πιο ισχυρή τους αίσθηση μάλιστα είναι η ακοή. Λόγω των ευαίσθητων ήχων που πιάνουν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους από μεγάλες αποστάσεις.
 Συγκαταλέγονται στα πιο ευαίσθητα ζώα και από τις αντιδράσεις τους φαίνεται ότι βιώνουν έντονα τη χαρά και τη θλίψη.
 Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι η δυνατότητα τους να θυμούνται. Ακριβώς όπως και ο άνθρωπος θυμούνται τους τόπους που έχουν επισκεφτεί και τους ανθρώπους που έχουν συναντήσει.


Πίθηκοι
Τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη! (6)Ο πίθηκος κατατάσσεται στη λίστα των πιο ευφυών πλασμάτων. Η νοητική του ανάπτυξη είναι όμοια με αυτή του ανθρώπου μέχρι να φτάσει τα τρία του χρόνια. Στην ηλικία αυτή όμως η νοημοσύνη του παραμένει στάσιμη.
 Ωστόσο έχει οργανωμένη σκέψη, μπορεί να λύνει προβλήματα και να χειρίζεται τον υπολογιστή!
 Επίσης είναι πρότυπο συμβίωσης, φτιάχνει κανονικές κοινωνίες με γλώσσα και συγκεκριμένους κανόνες που όλοι σέβονται και ακολουθούν.
Παπαγάλοι
Τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη! (4)Το εξυπνότερο πουλί είναι ο παπαγάλος. Αντιγράφει την ανθρώπινη ομιλία αναπαράγοντας φωνές και ήχους ενώ μπορεί να συνδέσει τα λόγια με το νόημα τους και να συντάξει μικρές προτάσεις.
 Η όραση τους είναι χαρακτηριστική αφού αντιλαμβάνονται χρώματα και καταλαβαίνουν τη διαφορά του μεγέθους των πραγμάτων.


Δελφίνια
Τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη! (3)Σύμφωνα με τις έρευνες των επιστημόνων οι εγκέφαλοι των δελφινιών είναι μεγαλύτεροι από τους δικούς μας. Είναι τα ζώα με τον πιο ανεπτυγμένο συναισθηματικό κόσμο, για το λόγο αυτό δένονται με τον άνθρωπο και αναπτύσσουν ιδιαίτερη σχέση με τους εκπαιδευτές τους. Απόδειξη της εξυπνάδας τους είναι οι ασκήσεις που μαθαίνουν.

Κόλεϊ
Τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη! (7)Τα κόλεϊ είναι η πιο έξυπνη ράτσα σκυλιών! Τα χαρίσματα είναι πολλά, διακρίνονται σε αθλητικούς διαγωνισμούς για σκύλους και έχουν ταλέντο στο… χορό.

Λόγω της δυνατής τους όσφρησης τα προτιμά η αστυνομία στις ειδικές επιχειρήσεις που κάνει για την ανίχνευση ναρκωτικών και χημικών ουσιών. Επίσης λόγω της αντίληψης του η Πυροσβεστική τα χρησιμοποιεί για εύρεση αγνοουμένων στα ερείπια των σεισμών.


Χταπόδια
Τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη! (2)Μεγάλη νοητική ικανότητα έχει το χταπόδι, που θεωρείται ο εξυπνότερος ασπόνδυλος οργανισμός. Το μεγάλο ατού του είναι το νευρικό του σύστημα. Τέλος ξεχωρίζει για τη δυνατότητα του να αναπαριστά τις κινήσεις άλλων θαλάσσιων οργανισμών και να ξεφεύγει σε πολύ γρήγορο χρόνο.
Κοράκια

Τα κοράκια είναι πολυμήχανα πλάσματα. Μάλιστα, δημιουργούν εργαλεία από κλαδιά, φτερά και άλλα προκειμένου να πιάσουν την τροφή τους από σημεία που δεν έχουν πρόσβαση. Τα πουλιά αυτά γεννιούνται με το ένστικτο της κατασκευής εργαλείων, μια ικανότητα που ακονίζουν με τον καιρό και παρατηρώντας τα γηραιότερα πουλιά.

Σκίουροι
Πρόσφατα οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι σκίουροι αναπτύσσουν τεχνικές παραπλάνησης, πολύ προσεκτικά «στημένες», προκειμένου να αποθηκεύσουν την τροφή τους. Αυτή η συμπεριφορά αυξήθηκε κατά πολύ στην διάρκεια εργαστηριακών πειραμάτων όπου τα τρωκτικά παρατήρησαν ότι οι άνθρωποι τους έκλεβαν τα φιστίκια.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι σκίουροι έχουν την ικανότητα να ερμηνεύουν τις προθέσεις των άλλων. Άλλες μελέτες έχουν καταδείξει ότι τα πλάσματα αυτά φτιάχνουν τρισδιάστατους χάρτες ώστε να ανακαλούν τα σημεία όπου έχουν κρύψει την τροφή τους.
Γάτες

Οι γάτες μπορούν όπως και τα σκυλιά να εκπαιδευτούν ώστε να δέχονται εντολές όπως το να κάθονται κάτω ή να πηδούν μέσα από στεφάνια. Οι γάτες μαθαίνουν με την παρατήρηση και την μίμηση σε συνδυασμό βέβαια από την παρακίνηση του κατόχου τους.
Η εκπαίδευση τους είναι δυσκολότερη από αυτή των σκυλιών και αυτό γιατί είναι μοναχικά πλάσματα που παρακινούνται από την ανάγκη για επιβίωση. Αυτό τους το ένστικτο τις κάνει να προσαρμόζονται εύκολα σε διαφορετικά περιβάλλοντα που έβλεπαν για πρώτη φορά. Μάλιστα έμαθαν την «αποστολή» τους τόσο γρήγορα όσο και οι χιμπατζήδες.


http://www.planetinfocus.gr
http://www.otherside.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips