Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Νέα επίθεση phishing μέσω Facebook


Μία νέα επίθεση μέσω του Facebook στοχεύει τους ανυποψίαστους χρήστες και αποστέλλει μηνύματα phishing μέσα από παραβιασμένους λογαριασμούς, με σκοπό οι χρήστες να τα ακολουθήσουν και να μεταφερθούν σε μια εικονική σελίδα του Facebook, ώστε να καταχωρίσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους. 
Προσέξτε όμως την εικόνα και θα εντοπίσετε ότι στη διεύθυνση που εμφανίζεται επάνω δεν αναφέρεται πουθενά το Facebook.

Καταχωρίσαμε τα στοιχεία ενός δοκιμαστικού λογαριασμού για να ελεγχθεί η συνέχεια. Το αποτέλεσμα ήταν η παρακάτω εικόνα:

Όπως βλέπετε σας προσφέρουν κάποια συσκευή δωρεάν. Εάν λοιπόν κάνετε κλικ επάνω στο ‘Claim Now’ θα μεταφερθείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα:


Εάν τώρα κάνετε κλικ στο κουμπί με το βέλος τότε θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα όπου θα σας ζητάει να μεταφορτώσετε ένα αρχείο.


Και εάν το μεταφορτώσετε τότε μόλις πληρώσατε με τον λογαριασμό σας ένα κακόβουλο λογισμικό που βρίσκεται τώρα στον υπολογιστή σας. Βέβαια στη συνέχεια το Facebook σας ενημερώνει για ύποπτη κίνηση στον λογαριασμό σας.



Αυτό όμως δεν ισχύει, γιατί πάλι είναι παγίδα καθώς αν κάνετε κλικ στο ‘I don’t recognize’ θα σας ζητηθεί να φτιάξετε νέο account για να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας και φυσικά τα στοιχεία καταλήγουν στους επιτιθέμενους.
Μόλις διαβάσατε μια ολοκληρωμένη διαδικασία επίθεσης phishing και καλό θα είναι να την έχετε υπόψη σας για μελλοντικές απόπειρες phishing.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips