Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Βρήκε το φως του μέσω... iPhone


Η εφαρμογή του κινητού έκανε το θαύμα της

Ο Austin Seraphin έχει εκ γενετής πρόβλημα στην όραση, καθώς βλέπει θολά γύρω του και δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει αντικείμενα και χρώματα. Ωστόσο, μια εφαρμογή του iPhone, το «Color Identifier» τον βοήθησε να ξεχωρίζει πλέον τα χρώματα.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού και εστιάζοντας αναγνωρίζει και φωνάζει το χρώμα του εστιαζόμενου αντικειμένου. «Δεν είχα ποτέ τέτοια εμπειρία στη ζωή μου. Μπορώ να δω λίγο φως και χρώμα», λέει ο Austin Seraphin για την εφαρμογή που του έδωσε χείρα βοηθείας στην καθημερινότητά του.

Το «Color Identifier» δεν χρησιμοποιεί μόνο τα βασικά χρώματα, αλλά έχει την ικανότητα να ονομάζει με... σουρεαλιστικά ονόματα τις αποχρώσεις των αντικειμένων, όπως ροζ της λεβάντας ή πράσινο του χίπη. Οι ονομασίες ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο και είναι η εφαρμογή είναι ιδανική για άτομα με προβλήματα στην όραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips