Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Πιο «έξυπνες» οι αναζητήσεις της Google

Νέοι αλγόριθμοι στη μηχανή αναζήτησης
Σε αλλαγές στο σύστημα των onlineαναζητήσεων προχωρά η Google, τροποποιώντας τους αλγόριθμους που παράγουν τα αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησής της.

Τα 
site χαμηλής ποιότητας, γνωστοί με τον όρο «φάρμες περιεχομένου», στο εξής δεν θα εμφανίζονται ψηλά στη λίστα κι έτσι οι χρήστες θα εξοικονομούν χρόνο, καθώς δεν θα καθυστερούν βλέποντας αδιάφορα γι’ αυτούς αποτελέσματα.«Η αναβάθμιση είναι σχεδιασμένη να υποβαθμίσει την κατάταξη για δικτυακούς τόπους χαμηλής ποιότητας -δικτυακούς τόπους που έχουν χαμηλή αξία για τους χρήστες, αντιγράφουν περιεχόμενο από άλλους δικτυακούς τόπους, ή απλά δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι», ανακοίνωσε η Google στο επίσημο ιστολόγιό της.

Η τροποποίηση των αλγόριθμων έρχεται έπειτα από εκκλήσεις πολλών χρηστών και εταιρειών, που διαμαρτύρονται ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης οδηγούν συχνά σε δικτυακούς τόπους σχεδιασμένους να παράγουν χιλιάδες άχρηστα «άρθρα» κάθε μέρα βάσει των δημοφιλέστερων όρων αναζήτησης.

Η Google εκτιμά ότι οι αλλαγές θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα στο 12% των αναζητήσεων, πρώτα στις ΗΠΑ και σταδιακά και στις υπόλοιπες αγορές.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι οι νέοι αλγόριθμοι μπορούν να αλλάξουν άμεσα την κατάταξη με την οποία εμφανίζονται κι άλλοι δικτυακοί τόποι.

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές χωρίς να αλλάξουμε την κατάταξη για πολλούς δικτυακούς τόπους. Αναγκαστικά, ορισμένοι δικτυακοί τόποι ανεβαίνουν και άλλοι κατεβαίνουν [...] Είναι σημαντικό να ανταμείβονται οι δικτυακοί τόποι ποιότητας».

Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips