Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Καίμε πιο πολύ από τη Φινλανδία

Τρεις φορές περισσότερη ενέργεια για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά από τα αντίστοιχα της Φινλανδίας, υπό ομογενοποιημένες κλιματικές συνθήκες. Την ίδια ώρα, οι ετήσιες ενεργειακές δαπάνες των δημόσιων κτιρίων ξεπερνούν τα 450 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δαπανώνται κάθε χρόνο περίπου 2 δισ. ευρώ για εισαγωγή πετρελαίου θέρμανσης.

Το 89% των κτιρίων στη χώρα μας έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1980, χρονιά ισχύος του Κανονισμού Θερμομόνωσης. Ετσι 3.700.000 κτίρια είναι θερμικά απροστάτευτα και άρα ενεργοβόρα και μόνο με τη θερμομόνωσή τους εξοικονομείται ενέργεια κατά περίπου 40%.
Με μια ρεαλιστική εξοικονόμηση της τάξης του 20%-25% στη θέρμανση, μέσω της υλοποίησης δράσεων θερμομόνωσης, θα προέκυπτε εξοικονόμηση 500 εκ. ευρώ κάθε χρόνο.
Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, από το βήμα διημερίδας στη Θεσσαλονίκη για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων, στο πλαίσιο του τρίπτυχου εκθέσεων INFACOMA, MARMIN και ENERGY TECH.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips