Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Σώστε τους ωκεανούς... τρώγοντας µικρά ψάρια

Οι ωκεανοί του κόσµου θα ήταν ένα µέρος πολύ καλύτερο για την άγρια ζωή, αν οι άνθρωποι έτρωγαν αντί για µεγάλα ψάρια, όπως οι τόνοικαι οι βακαλάοι, µικρότερα ψάρια, όπως οι αντσούγιες και οι σαρδέλες. Αυτό διαπιστώθηκε από µια µεγάλη επιστηµονική µελέτη, η οποίαέδειξε πως οιπληθυσµοί των ψαριών που βρίσκονται στην κορυφή της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας (όπωςο τόνος, ο βακαλάος, ο ξιφίας, η σφυρίδα κλπ.) έχουν µειωθεί κατά δύο τρίτα τα τελευταία 100 χρόνια λόγω της υπεραλιείας.

Κατά την ίδια περίοδο διπλασιάσθηκε ο αριθµός των µικρότερων ψαριώνπου τρέφονται µε πλαγκτόνεπειδή υπήρχαν στους ωκεανούς λιγότερα µεγάλα ψάρια πουτρέφονται µε τα µικρότερα. Αν οι καταναλωτές πείθονταν να αγοράζουν περισσότερα µικρότερα ψάρια, θα µπορούσαν να βοηθήσουν στην αποκατάστασητης ισορροπίας του θαλάσσιου οικοσυστήµατος, δήλωσε ο καθηγητής Βίλι Κρίστενσεν του Πανεπιστηµίου της Βρετανικής Κολοµβίας στον Καναδά. 

Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips