Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Γνωστός ιός βάζει στο στόχαστρο κατόχους κινητών τηλεφώνων


Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας F-Secure ταυτοποίησε πρόσφατα μια νέα έκδοση του γνωστού trojan Zeus, η οποία επιτίθεται σε κατόχους κινητών τηλεφώνων. Η νέα αυτή παραλλαγή του Zeus είναι γνωστή με το όνομα Mitmo και εντοπίστηκε στην Πολωνία.

Το Mitmo εμφανίζεται ως μια τροποποιημένη έκδοση τραπεζικήςιστοσελίδας κι έχει ως στόχο την υποκλοπή των κωδικών ασφαλείας. Έχει γραφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανιχνεύει τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα mTANs, δηλαδή στα SMS με authentication numbers που στέλνουν μερικές τράπεζες.


Οι πρώτες επιθέσεις παρατηρήθηκαν σε κινητά BlackBerry και κινητά με λειτουργικό σύστημα Symbian. Δεδομένου ότι η ενεργοποίηση του Mitmo απαιτεί την εκτέλεση μιας μολυσμένης εφαρμογής, οι κάτοχοι iPhone έχουν λόγο να ανησυχούν μόνο αν η συσκευή τους είναι jailbroken, δηλαδή μόνο αν είναι έτσι ρυθμισμένη ώστε να δέχεται εφαρμογές που δεν έχουν εγκριθεί από την Apple.
Πηγή: The Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips