Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Οι κλιματικοί πρόσφυγες θα φτάσουν τα 50 εκατ. μέχρι το 2020


Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μέχρι το2020 οι «περιβαλλοντικοί πρόσφυγες»θα φτάσουν τα 50 εκατομμύρια, καθώς η κλιματική αλλαγή θα επιδεινώσει τη διατροφική κρίση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει ξηρασίες, πλημμύρες και καταστροφές στις καλλιέργειες, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν σημαντικές ελλείψεις σε βασικά προϊόντα και να εκτινάξει τις τιμές τους στα ύψη.
«Το 2020 ο ΟΗΕ έχει προβλέψει ότι θα υπάρχουν 50 εκατ. κλιματικοί πρόσφυγες», τόνισε η Cristina Tirado από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο συνέδριο που συμμετείχε της American Association for the Advancement of Science (AAAS) τη Δευτέρα.
«Όταν οι άνθρωποι δεν ζουν σε βιώσιμες συνθήκες, τότε αναγκάζονται να μεταναστεύσουν», επισήμανε η ίδια.

Άλλοι επιστήμονες που συμμετείχαν στο συνέδριο, επισήμαναν ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία θα είναι καταστροφικές.
Η αλλαγή του κλίματος θα έχει ως αποτέλεσμα συχνότερες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας και αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.
Ήδη η νότια Ευρώπη βιώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς υπάρχει αύξηση των μεταναστών από την Αφρική.
Ο καθηγητής Ewen Todd από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στη Τυνησία, που ήταν η αιτία να δημιουργηθεί ένα κύμα προσφύγων προς την Ιταλία.
Επίσης, τόνισε ότι δεν είναι μόνο οι πολιτικοί λόγοι που οδηγούν τους κατοίκους της Βόρειας Αφρικής να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες, αλλά η φτώχεια, η πείνα και οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.
«Πολλοί Αφρικανοί ήδη έχουν μεταναστεύσει στην Ισπανία και στη Γερμανία. Στο μέλλον αναμένεται να δούμε μεγαλύτερα κύματα προσφύγων να κινούνται βόρεια, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips